https://www.savjetovaliste-lanterna.hr/wp-content/uploads/2021/06/img-floater-3.png

Zaštita privatnosti

i sigurnost osobnih podataka
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
https://www.savjetovaliste-lanterna.hr/wp-content/uploads/2021/06/img-floater-3.png

Izjava o zaštiti privatnosti i sigurnosti osobnih podataka

Savjetovalište Lanterna posvećuje veliku važnost zaštiti osobnih podataka posjetitelja naše mrežne stranice. Ta politika zaštite privatnosti koje Savjetovalište Lanterna provodi uređuje odnos prema informacijama koje prikupljamo putem naših mrežnih stranica.

Osobni podaci su oni podaci koji mogu Vas identificirati, kao što su ime i prezime, telefonski broj ili email adresa (u nastavku teksta: osobni podaci).

Pregledavanje naše internetske stanice je anonimno te se tom prilikom ne prikupljaju podaci koji bi omogućili Vašu osobnu identifikaciju. Savjetovalište Lanterna automatski prikuplja podatke o Vašem računalu. Ti podaci mogu uključivati Vašu IP adresu, tip preglednika, državu, platformu koju koristite, vrijeme pristupa. Ove podatke Savjetovalište Lanterna može koristiti u svrhu prikupljanja statističkih podataka, analize posjetitelja i poboljšanja iskustva pristupa stranici.

Savjetovalište Lanterna može, u posebnim slučajevima, prikupljati osobne podatke i u takvim slučajevima se postavlja posebna obavijest. Tom prilikom točno je određena svrha prikupljanja osobnih podataka i ti se podaci u druge svrhe ne mogu koristiti. Ti podaci mogu uključivati Vaše ime i prezime, OIB, adresu, broj telefona, email adresu, podatke o zaposlenju i slično.

Savjetovalište Lanternase obvezuje da neće učiniti ni na bilo koji način dostupnima Vaše osobne podatke trećim osobama, već će nakon ispunjenja svrhe prikupljanja podataka iste obrisati. Vaša je sloboda izbora da li ćete nam u takvom slučaju dati svoje podatke ili ne. Upisom traženih podataka u za to predviđena polja potvrđujete da ste dali privolu odnosno da ste svoje podatke dobrovoljno stavili na raspolaganje te da dozvoljavate da se isti koriste u svrhu u koju su podaci dani.

U svakom trenutku imate pravo uvida, pravo ispravka, dopune ili brisanja danih podataka.

U svakom trenutku imate pravo odustati o dane privole za obradu Vaših podataka i zatražiti prestanak njihove daljnje obrade. Vaše osobne podatke čuvamo toliko dugo koliko je potrebno da se ispuni svrha prikupljanja podataka.

Savjetovalište Lanterna koristi kolačiće (cookies). Prema pravilima Europske unije obavezni smo zatražiti Vaš pristanak. Korištenjem naših stranica pristajete na uporabu kolačića.

Kolačići su malene datoteke koje se pospremaju na računalo dok surfamo internetom, obično se to događa kada prvi puta posjetite web stranicu. Web stranice, pomoću kolačića mogu zapamtiti Vaše aktivnosti ili postavke i sljedeći puta kada posjetite istu stranicu mogu ih automatski primijeniti. Web stranica “zna” da ste već bili ovdje i u nekim slučajevima prilagođava ono što vidite na ekranu. Takve informacije mogu biti spremljene jedino ako vi to omogućite. Sama mrežna stranica ne može dobiti pristup informacijama koje niste dali te ne može pristupiti niti jednoj drugoj datoteci na vašem računalu.

Kolačići se mogu koristiti za spremanje lozinki ili formi koje ste ispunili. Globalno gledajući svrha kolačića je dobronamjerna, nisu štetni i ne mogu nositi viruse, te omogućuju da korisnik ima bolje iskustvo prilikom pregledavanja sadržaja. Kolačići ne sadrže podatke koji Vas mogu identificirati, pa je time osigurana i Vaša privatnost.

Savjetovalište Lanterna ulaže velike napore kako bi osiguralo sigurnost osobnih podataka i njihovu zaštite od gubitka, uništenja, krivotvorenja i neovlaštenog pristupa kao i neovlaštenog izdavanja podataka.

Kako onemogućiti kolačiće?

Želite li onemogućiti spremanje kolačića na svojem računalu, možete to učiniti. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u postavkama Vašeg web preglednika. Evo pregleda kako onemogućiti kolačiće u sklopu pojedinog preglednika.

Kontaktirajte nas

+385 21 616 992

Sjedište
Trg Tina Ujevića 5/3
21300 Makarska
OIB: 71658989966
HR4723600001101615526
Nazovite nas
+385 21 616 992
Radno vrijeme
Ponedjeljak - Petak
08:00 - 16:00