Upoznajte
Savjetovalište
i naš tim

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

SAVJETOVALIŠTE LANTERNA

Sjedište
Trg Tina Ujevića 5/3
21300 Makarska
OIB: 71658989966
HR4723600001101615526
+385 21 616 992
Radno vrijeme
Ponedjeljak - Petak
08:00 - 16:00

O nama

Savjetovalište Lanterna od 1999. godine radi na zaštiti zdravlja djece, mladih i obitelji; na promicanju zdravog stila življenja putem:
– savjetodavnog rada,
– osmišljavanja slobodnog vremena i
– edukacije.

Savjetovalište Lanterna osnovala je skupina stručnjaka pomagačkih zanimanja, spremnih svoje znanje i vrijeme podijeliti, volonterski se angažirajući u zajednici u kojoj žive.

Svojim programima povezujemo stručnjake zaposlene u institucijama iz područja odgoja, obrazovanja, zdravstva i socijalne skrbi. U naše smo programe nastojali uključiti što veći broj građana različitih zvanja i zanimanja te na taj način senzibilizirati za preventivne aktivnosti što više struktura lokalne zajednice.

Opći cilj udruge je pružanje psihosocijalne pomoći građanima lokalne zajednice, prvenstveno djeci, mladima i roditeljima s ciljem poboljšanja kvalitete života i razvoja društva te stručno osmišljavanje djelatnosti promicanja zdravog življenja.

Korisnici naših programa su djeca, mladi, njihovi roditelji i svi oni koji rade s mladima. Ovisno o vrsti aktivnosti mijenjaju se korisnici i njihov broj. Usluge korisnicima su besplatne.

U rad savjetovališta uključeni su stručnjaci iz različitih pomagačkih zanimanja te svi ostali koji su zainteresirani za rad na unaprjeđenju mentalnog zdravlja.
U našim projektima sudjeluje i veliki broj vanjskih suradnika; voditelja kreativnih radionica, sportskih aktivnosti, tribina i okruglih stolova, predavači, supervizori, volonteri i volonterke.

Naši suradnici su: Grad Makarska, osnovne i srednje škole Makarske i Makarskog primorja, Dječji vrtić «Biokovsko zvonce» Makarska, Hrvatski zavodom za socijalni rad područni ured Makarska, Javna ustanova MARA, Udruga osoba s invaliditetom Sunce, UZOR Osejava, Udruga Ruke za bolju Makarsku, Zajednica športskih udruga, Biciklistički klub Makarska, Udruga K.U.M. Proložac, Planinarsko društvo Biokovo, Zajednica tehničke kulture, DAUP Orion, Nastavni zavod za javno zdravstvo SDŽ – Služba za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti, Udruga Mi Split, Udruga Most Split

TIJELA UDRUGE

Predsjednica: Marica Garmaz

Dopredsjednica: Snježana Glučina

Članovi Upravnog odbora:

Božena Delaš

Snježana Glučina

Nikolina Filipović Baban

Branka Perić

Miranda Mastelić

Istražite naše straniceBrzi linkovi

Saznajte više informacija o Savjetovalištu Lanterna, što nas pokreće koji su naši ciljevi, tko su naši korisnici i suradnica u provedbi aktivnosti.

Redovno objavljujemo novosti i izvještaje s naših aktivnosti. Pratite naše najave, oglase i informirajte se o svim aktivnostima Savjetovališta Lanterna.

Naši projekti su ono po čemu nas korisnici najbolje prepoznaju. Koje projekte provodimo, kako se možete uključiti u aktivnosti i druge korisne informacije.

https://www.savjetovaliste-lanterna.hr/wp-content/uploads/2022/06/linkovi-web.png
bt_bb_section_top_section_coverage_image

Kontaktirajte nas

+385 21 616 992

Sjedište
Trg Tina Ujevića 5/3
21300 Makarska
OIB: 71658989966
HR4723600001101615526
+385 21 616 992
Radno vrijeme
Ponedjeljak - Petak
08:00 - 16:00