Novosti i aktivnosti

Zajedno smo jačiOdržano predavanje Zašto usamljenost boli

14.12.2022.

Savjetovalište Lanterna je 13. prosinca organiziralo predavanje Zašto usamljenost boli? Predavanje je, putem Zoom aplikacije, održala dr. Asja Palinić Cvitanović, spec. šk. medicine i psihoterapeutkinja.

Jedno izuzetno vrijedno i korisno predavanje koje progovara o problemu usamljenosti, problemu koji je najizraženiji kod ljudi upravo u ovo predblagdansko doba kada je naglasak upravo na sreći, zajedništvu, obitelji.

Dr. Palinić Cvitanović daje jedan vrlo optimističan osvrt na čovjeka i na problem usamljenosti koji je u suštini naš osobni doživljaj kako nas samih u odnosu na druge tako i drugih osoba s kojima smo u svakodnevnom odnosu. Kakogod, poruka predavanja bi svakako bila da je rad na sebi moguć i da svaka osoba ima sposobnosti i vještine (u skladu sa svojim kapacitetom) da učini svoj život barem malo sretnijim i zadovoljnijim nego je to bio do sada. Često je teško da takve promjene osoba napravi sama te je iz tog razloga ponekad potrebno potražiti pomoć stručnjaka – savjetovatelja ili psihoterapeuta.

Cijeli članak pročitajte na: https://makarska-danas.com/