Novosti i aktivnosti

InfoIz medijaMakarska volonterka godine Perina Žanetić

22.10.2022.

Mladi moraju raditi s mladima. Kome ćemo pomagati bolje nego jedni drugima

Mlada Makarka Perina Žanetić ovogodišnja je dobitnica nagrade za volontera godine, čija je dodjela u organizaciji Savjetovališta Lanterna i ove godine okupila lokalne volontere u prostoru gradske vijećnice. Kao organizatorica niza društvenih i kulturnih događanja i programa u sklopu rada Udruge studenata Makarskog primorja (ujedno i dobitnika nagrade za Organizatora volontiranja 2022.), Žanetić je među najzaslužnijima za podizanje kvalitete života mladih u Makarskoj u proteklih godinu dana na jednu novu razinu.

Mada će nam u razgovoru dobaciti da u kontekstu ovogodišnje nagrade to nije važno, teško nam je ne spomenuti i činjenicu da Žanetić dolazi iz istaknute volonterske obitelji čije je zalaganje u čišćenju i očuvanju okoliša, pogotovo plaža, dobro poznato ne samo u našem gradu nego i šire.

– Prije svega bih se zahvalila svima iz Udruge studenata Makarske rivijere na podršci, bez koje se nijedna od ideja ne bi razvila u događanja koja smo na kraju uspjeli organizirati i provesti u proteklih godinu dana – kaže nam Perina, inače jedna od osnivačica Udruge studenata. -Projekt predstavljanja fakulteta makarskim srednjoškolcima pokazalo se bitnim i raditi ćemo ga opet, jer smo uspjeli pružiti podršku budućim brucošima u periodu kada im je ona najpotrebnija, uoči upisa na fakultete. Bilo je tu i dosta društvenog i zabavnog sadržaja koji je za sobom povukao veliki interes, od I Wanna Dance druženja, uključivanja mladih umjetnika u naša događanja, s druge strane imali smo uspješne Pub Quizove, te okupili 85 ljudi na studentskom putovanju u Budimpeštu. Bit svega je da je važno raditi s mladima, pogotovo ako si i sam mlada osoba jer kome ćemo pomagati bolje nego jedni drugima – dodaje Perina Žanetić.

Cijeli članak pročitajte ovdje