Novosti i aktivnosti

InfoJAVNI POZIV ZA PRIJAVU KANDIDATA NA NATJEČAJ ZA DODJELU NAGRADA VOLONTERIMA

29.09.2022.

Povodom obilježavanja Dana grada Makarske pozivamo sve organizatore volontiranja i volontere da se prijave na Natječaj za volontere 2022.

Savjetovalište Lanterna i Lokalni volonterski centar Lanterna u partnerstvu s Gradom Makarska šestu godinu organizira svečanu dodjelu nagrada najzaslužnijim volonterima, ali i organizatorima volontiranja s područja grada Makarske.

Ove godine smo donijeli odluku da ovu nagradu volonterima nazovemo po našoj pokojnoj predsjednici Sanji Puharić. Ovo je prva dodjela nagrada nakon njezine smrti, a kako je ona bila predsjednica od osnutka Savjetovališta Lanterna i živjela je volontiranje te bila vizionar i pokretačka snaga smatramo da će ovim činom njezino ime biti i dalje nadahnuće i obveza za djelovanje.

Mnoge organizacije u našem gradu godinama uspješno organiziraju volonterski rad i uključuju veliki broj volontera. Volonteri svojim nesebičnim radom doprinose rastu i razvoju svake društvene zajednice te je njihova uloga  sve važnija u modernom svijetu. Njihovu važnost najbolje opisuje citat Sherry Anderson: „Volonteri nisu plaćeni, ne zato što su bezvrijedni već zato što su neprocjenjivi.“

Zainteresirani organizatori volontiranja mogu nominirati vlastitu organizaciju, neku drugu organizaciju (za koju smatraju da bi trebala biti nominirana) te svoje volontere za nagradu volontiranja tako što će ispuniti Obrazac za prijavu volontera ili organizatora volontiranja i isti dostaviti mailom ili poslati poštom na adresu:

Savjetovalište Lanterna

Trg Tina Ujevića 5/3

21300 Makarska

e-mail: savjetovalistelanterna@gmail.com

e-mail: lvc.lanterna.makarska@gmail.com

 

Na natječaj se mogu prijaviti sve neprofitne organizacije (udruge, zaklade, javne ustanove, mjesni odbori; prema čl.7 Zakona o volonterstvu) najkasnije do 12. listopada 2022. godine.

O dobitnicima nagrade odlučuje Povjerenstvo od 5 (pet) članova. Svečana dodjele Nagrade volonterima 2022.  bit će održana dana 20. listopada 2022. godine u Gradskoj vijećnici s početkom u 9:30 sati. Uvjeti za prijavu kandidata i Obrasci za prijavu nalaze se  na web stranici Savjetovališta Lanterna i na stranicama Grada Makarska.

Nadamo se da ćete podržati našu inicijativu i veselimo se Vašem odazivu!

PRILOZI:

(Dokumente možete preuzeti u Adobe .pdf ili Microsoft Word .doc formatu)

JAVNI POZIV ZA PRIJAVU KANDIDATA NA NATJEČAJ ZA DODJELU NAGRADA VOLONTERIMA
.PDF  |  .DOC

Upute za prijavitelje-2022  – .PDF .DOC

Obrazac za prijavu mladog volontera do 25 godina – .PDF | .DOC

Obrazac za prijavu Organizatora volontiranja 2022 – .PDF | .DOC

Obrazac za prijavu volontera za dugogodišnji doprinos 2022 – .PDF | .DOC

Obrazac za prijavu volontera – 2022 – .PDF | .DOC