Novosti i aktivnosti

InfoVolonterski centarJAVNI POZIV ZA PRIJAVU KANDIDATA NA NATJEČAJ ZA DODJELU NAGRADA VOLONTERIMA

21.09.2023.

Povodom obilježavanja Dana grada Makarske pozivamo sve organizatore volontiranja i volontere da se prijave na Natječaj za nagradu volontera 2023.
Savjetovalište Lanterna i Lokalni volonterski centar Lanterna u suradnji s Gradom Makarska podržanog od Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike organizira sedmu po redu svečanu dodjelu nagrada „Sanja Puharić“ najzaslužnijim volonterima, ali i organizatorima volontiranja s područja grada Makarske i Makarskog primorja.

Mnoge organizacije u našem gradu godinama uspješno organiziraju volonterski rad i uključuju veliki broj volontera. Volonteri svojim nesebičnim radom doprinose rastu i razvoju svake društvene zajednice te je njihova uloga sve važnija u modernom svijetu. Njihovu važnost najbolje opisuje citat Sherry Anderson: „Volonteri nisu plaćeni, ne zato što su bezvrijedni već zato što su neprocjenjivi.“

Zainteresirani organizatori volontiranja mogu nominirati vlastitu organizaciju, neku drugu organizaciju (za koju smatraju da bi trebala biti nominirana) te svoje volontere za nagradu volontiranja tako što će ispuniti Obrazac za prijavu volontera ili organizatora volontiranja i isti dostaviti mailom ili poslati poštom na adresu:

Savjetovalište Lanterna
Trg Tina Ujevića 5/3
21300 Makarska
e-mail: savjetovalistelanterna@gmail.com
e-mail: lvc.lanterna.makarska@gmail.com

Na natječaj se mogu prijaviti sve neprofitne organizacije (udruge, zaklade, javne ustanove, mjesni odbori; prema čl.7 Zakona o volonterstvu) najkasnije do 10. listopada 2023. godine.

O dobitnicima nagrade odlučuje Povjerenstvo od 5 (pet) članova. Svečana dodjele Nagrade volonterima 2023. bit će održana dana 19. listopada 2023. godine u Gradskoj vijećnici s početkom u 11 sati. Uvjeti za prijavu kandidata i Obrasci za prijavu nalaze se na web stranici Savjetovališta Lanterna (ispod) i na stranicama Grada Makarska.
Nadamo se da ćete podržati našu inicijativu i veselimo se Vašem odazivu!

— Upute za prijavitelje-2023.

— Obrazac za prijavu volontera – 2023.

— Obrazac za prijavu volontera za dugogodišnji doprinos zajednici

— Obrazac za prijavu mladog volontera do 25 godina

— Obrazac za prijavu Organizatora volontiranja 2023.