Novosti i aktivnosti

OstaloIZ MEDIJA: UPOZNAJTE NIKAD BROJNIJI LANTERNIN TIM

20.02.2024.

Ivona, Tanja, Matea, Ljubica, Ivana i Mandalena su tu za svoje sugrađane

Savjetovalište Lanterna u Makarskoj je otvoreno 1999. godine i od svojeg osnutka nikad nije imalo brojan tim kao što je to u ovom trenutku.

Uz Ivonu Vučić, na neki način zaštitno lice ove aktivne udruge, te Mateu Jukić-Talaju, ekipi se prije dvije godine pridružila Tanja Visković, a onda, u kratkom periodu od svega dva mjeseca, u savjetovalište su stigle mlade snage, tri entuzijastične mlade dame koje u Lanterni vide svjetlo za građane kao što je to prije 25 godina vidjela osnivačica, pok. Sanja Puharić.
Stvar je vrlo jednostavna – Lanterna je tu za svoje građane i njihove stručne usluge su potpuno besplatne. Bila to individualna psihoterapija, grupe samopomoći, volonterski programi, rad s mladima, prevencija ovisnosti ili podrška roditeljima, makarsko savjetovalište je jednako dosljedno i predano svojoj misiji.

Ljubica Borić, Ivana Nuić i Mandalena Bašković su to prepoznale, a što je njihova struka i gdje se vide u radu Lanterne ispričale su nam u kratkom razgovoru u uredu na vrhu zgrade na Trgu Tina Ujevića; istina, skučenom prostoru, no ipak prostoru s vidnom dobrom energijom.

Cijeli članak: Makarska danas