Savjetovalište "Lanterna"  je povjerljivo mjesto u kojem možete dobiti razumijevanje, podršku, stručnu pomoć i informacije o institucijama koje vam mogu pomoći u suočavanju s problemima svakodnevnog života.

U savjetovalištu rade stručnjaci koji su dodatno educirani za rad s mladima i spremni svojim znanjem i vještinama pridonijeti rješavanju vašeg problema.

Usluge savjetovanja su besplatne.

Savjetovalište Lanterna od 1999. godine radi na zaštiti zdravlja djece, mladih i obitelji; na promicanju zdravog stila življenja putem: 
-        savjetodavnog rada, 
-        osmišljavanja slobodnog vremena i 
-        edukacije.

Udrugu Lanterna osnovala je skupina stručnjaka pomagačkih zanimanja, spremnih svoje znanje i vrijeme podijeliti, volonterski se angažirajući u zajednici u kojoj žive.

Svojim programima povezujemo stručnjake zaposlene u institucijama iz područja odgoja, obrazovanja, zdravstva i socijalne skrbi. U naše smo programe nastojali uključiti što veći broj građana različitih zvanja i zanimanja te na taj način senzibilizirati za preventivne aktivnosti što više struktura lokalne zajednice.


Opći cilj udruge je pružanje psihosocijalne pomoći građanima lokalne zajednice, prvenstveno djeci, mladima i roditeljima s ciljem poboljšanja kvalitete života i razvoja društva te stručno osmišljavanje djelatnosti promicanja zdravog življenja.

Korisnici naših programa su djeca, mladi, njihovi roditelji i svi oni koji rade s mladima. Ovisno o vrsti aktivnosti mijenjaju se korisnici i njihov broj. Usluge korisnicima su besplatne.
U rad savjetovališta uključeno je 14 stručnjaka iz područja psihologije, medicine, pedagogije i školske medicine dodatno educiranih za rad s djecom i mladima.
Uz njih rade i vanjski suradnici: voditeljice kreativnih radionica, tribina i okruglih stolova, predavači, supervizori, suradnice u savjetovalištu, koordinatorice projekata, volonterke i studentice na praksi. 
 
Donatori su Grad Makarska, Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Ured za droge, Tour operator Thomas Cook UK, Općina Tučepi, Turistička zajednica Makarska.
Ovim putem se zahvaljujemo i svi ostalim donatorima koji su svojim donacijama potpomogli realizaciju naših aktivnosti (posebno pri pripremi Biciklijada i Malonogometnih turnira).

Naši suradnici su: Grad Makarska, osnovne i srednje škole Makarske i Makarskog primorja, Dječji vrtić «Biokovsko zvonce» Makarska, Centar za socijalnu skrb Makarska, Udruga roditelja djece s posebnim potrebama «Sunce», Zajednica športskih udruga, Biciklistički klub Makarska, Planinarsko društvo Biokovo, Klub Ekstrem, Foto klub Osejava, Zajednica tehničke kulture, DAUP Orion, Lutkarska udruga Zlatousti, Nastavni zavod za javno zdravstvo SDŽ - Služba za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti, Udruga Mi Split, Udruga Most Split, Udruga Mirta Split, Društvo za psihološku pomoć, SUTEKS Savez udruga telefona kriznih službi, Policijska postaja Makarska imediji: Makarska kronika, Makarsko primorje, RMR.