Novosti i aktivnosti

InfoShareboxNajava trećeg Sharebox Makarska

07.12.2022.

Vrijeme leti, pa nam je tako doletio i treći Sharebox Makarska, ovoga puta u božićnom ugođaju. Sharebox Makarska održavati će se u Gradskoj galeriji Antun Gojak, 16. i 17. prosinca.

 

Cilj ovog, svima dragog, buvljaka je usmjeriti pozornost lokalnog stanovništva na nedostatke pretjeranog konzumerizma i potaknuti cirkularnu ekonomiju kao jedan od važnijih ciljeva življenja u skladu s načelima održivog razvoja.

Kroz #shareboxmakarska želja nam je skrenuti pažnju na stalno rastući konzumerizam kao negativan trend te na potrebu očuvanja okoliša i zajednice u kojoj živimo. Želimo naglasiti koliko je gomilanje odjeće i drugih predmeta nepotrebno impritom osvijestiti zaokret prema upcycling-u i recycling-u.

Građani Makarske već su pokazali interes za ovim projektom time što su u rekordnom roku razgrabili kutije,koje će puniti stvarima koje im ne trebaju i potom donirati Udruzi Lanterna.

Novost ovog Sharebox-a je mogućnost zakupa štanda. Naime, 10 štandova će imati osobe koje su svoje mjesto zakupile i koje će prodavati svoje rabljene stvari. Neke od izlagačica su poznate influencerice, pa će sigurno biti zanimljivih komada odjeće. Tu je također i štand sa starim knjigama, Bambina – dječje, drvene ljuljačke i asortiman za djecu, drvena i recikliralna umjetnička djela i još svakakvih lijepih stvari, ali ne želimo v vam baš sve otkriti.

Tattoo majstorica izrađivati će preslatke, male tetovaže iz svog flash sheeta.

Ne znamo što reći osim da jedva čekamo, a vi?