logo_mali.png

ZIDOVI MOGA GRADA

Likovna radionica Zidovi moga grada ide već šestu godinu i okuplja djecu svih dobnih granica (osnovce i srednjoškolce) s čitavog Makarskog primorja. Ova radionica potiče djecu da učenjem kroz druženje i razmjenu iskustva sami stvaraju svoj kreativni likovni prostor te komuniciraju s drugima kroz svoj likovni izraz. Djeci se pružaju različite mogućnosti ovisno o afinitetima i potrebama djece. Rad s djecom uključuje sve od maštovitih kreativnih igara do ozbiljnijeg osvrta na slikarstvo i različite slikarske tehnike.
 
Djeca uz voditeljice likovnu umjetnicu Desu Marijetu i Silvu Radić Markotić, akademsku slikaricu uče crtati, slikati i modelirati u svim likovnim tehnikama, izrađuju razne prigodne predmet i ukrase. Djeca s voditeljicama brinu o svom radnom prostoru, prilagođavaju prostor uvjetima potrebnim za rad, brinu o racionalnoj raspodjeli potrebnog materijala, pripremaju i pospremaju radni materijal po završetku radionice, pomažu jedni drugima, uče se komunikaciji i radu u grupi. Voditeljice imaju priliku pažljivo pratiti svu djecu i pružiti pomoć onima kojima je to potrebno. S druge strane imaju priliku uočiti posebno nadarenu djecu i mlade te i njima pružiti određenu pažnju i pomoć u daljnjem usmjeravanju. 
Do sada je već organiziran veliki broj izložbi na kojima su bili izloženi radovi djece, polaznika radionice

Cilj radionice je kroz razne likovne i stvaralačke aktivnosti utjecati na stvaranje pozitivne slike djeteta o sebi, uključiti što više djece i mladih u rad radionice, osobito djece rizičnog ponašanja, što bolja socijalizacija djece unutar grupe, a u psihološkom smislu, pomoć djeci u savladavanju razvojnih teškoća,  suprotstaviti aktivan odmor i razonodu dosadi (osobito tijekom praznika), mogućnost pozitivne identifikacije s voditeljima aktivnosti. Jedan od ciljeva je da se i djeci koja pokazuju nadarenost i afinitet za likovnost uz školski plan i program pruži mogućnost dodatne stručne edukacije kroz izvanškolske likovne radionice; da se potiče dječja mašta, intelektualni razvitak, estetski osjećaj, razvija vizualna percepcija, oblikuje likovni govor, razvija sposobnost i vještina u likovnom izražavanju.

zidovi.jpg