MJESEC BORBE PROTIV OVISNOSTI

Savjetovalište „Lanterna“ već jedanaest godina organizira radionice osmišljavanja slobodnog vremena za djecu i mlade u Mjesecu borbe protiv ovisnosti (15.11. do 15.12.). Radionice se organiziraju u suradnji sa osnovnim i srednjim školama Makarske, raznim športskim klubovima i društvima.

Kvalitetno provođenje slobodnog vremena jedna je od najboljih mjera prevencije ovisnosti i drugih rizičnih ponašanja. Cilj nam je ovakvim radionicama djeci i mladima pružiti mogućnost  da  nauče nešto novo, pronađu nove prijatelje, dobro se zabave . Surađujući sa klubovima i društvima u Gradu želimo i na ovaj način potaknuti djecu i mlade da se uključe u ono što im se u Gradu organizirano  nudi.

Do sada smo organizirali različite radionice: radionicu izrade božićnih ukrasa, nakita, čestitki i adventskih vjenčića, informatičke radionice, pilates, lutkarske radionice, radionice scenskog izražavanja, likovne radionice,  radionice podešavanja i servisiranja bicikla, malu školu šivanja, pletenja i kuhanja, malu školu glume i dr.

mjesecborbe1.jpg
mjesecborbe2.jpg