logo_mali.png

BICIKLIJADA

Krajem svibnja ili početkom lipnja, svake godine, organiziramo makarsku, već tradicionalnu, Biciklijadu u suradnji s Biciklističkim klubom "Makarska". Biciklijada se održava na gradskoj rivi i na njoj sudjeluju djeca, mladi, građani, turisti te biciklisti iz cijele Hrvatske. Taj dan, u vrijeme trajanja Biciklijade, riva je zatvorena za sav promet, zahvaljujući dobroj suradnji s Policijskom postaja Makarska.

Biciklijada nema natjecateljski karakter i cilj joj je prevencija fizičkog i psihičkog zdravlja djece i mladih, aktivan odmor želimo suprotstaviti dosadi, poticati obiteljsko druženje, utjecati na smanjenje interesa za uzimanje droga i alkohola te razvijanje odgovornog odnosa u prometu. Posljednje dvije godine smo posebno željeli skrenuti pozornost na zaštitu djece u prometu te smo uz donaciju Grada najmlađim sudionicima Biciklijade darivali kacige. 
Suradnja Savjetovališta «Lanterna» i Biciklističkog kluba «Makarska» u organiziranju biciklijada i radionica osmišljavanja slobodnog vremena djece i mladih traje od 1999. godine. Biciklijada 2010., osma po redu, je bila najbrojnija do sada. Odazvalo se 645 sudionika: djece, mladih, roditelja, građana, sportaša i rekreativaca na biciklima, rolama i romobilima.
Najstariji sudionik imao je 74 godine, a najmlađi godinu i 8 mjeseci. Najveći broj sudionika su bila djeca osnovnoškolske dobi.

Svake godine sudionici Biciklijade dobiju besplatnu majicu s našim logom. Prije i poslije utrke organizira se i zabavni program. Manifestacija uvijek završi bogatom lutrijom u kojoj je glavna nagrada -  bicikl.

Večer uoči Biciklijade organiziramo radionicu podešavanja i servisiranja bicikla uz projekciju fotografija s ranijih Biciklijada i zabavni program.
Ovim putem se zahvaljujemo svim donatorima i volonterima koji su nam dosada pomagali pri realizaciji naših aktivnosti.

bicikli1.jpg
bicikli2.jpg